in ,

Android 7 aka Nougat: 7 νέα χαρακτηριστικά

Δόθηκε η τελική έκδοση του Nougat στους τυχερούς κατόχους των Nexus. Σήμερα θα δούμε τα 7 δυνατά σημεία της νέας έκδοσης του Android Nougat.

H Google φέτος έκανε την διαφορά αποφασίζοντας να μην ανακοινώσει το Android 7.0 N (πλέον Nougat) κατά τη διάρκεια του Google I/O 2016, αλλά έδωσε το developers preview σχεδόν δυο μήνες νωρίτερα (9 Μαρτίου) και τέλη Ιουνίου ανακοινώθηκε η επίσημη ονομασία. Προφανώς η Google δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες τακτικές και βιάζεται να δίνει στους dev τις εκδόσεις ώστε να τελειοποιεί πιο γρήγορα το Android.Την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε η τελική έκδοση του Nougat στους τυχερούς κατόχους των Nexus συσκευών οι οποίες είναι Nexus 6P, 5X, Nexus 6, Nexus 9, Pixel C και Nexus Player. Πριν δύο μέρες δόθηκε επίσημα το source code στους παρόχους ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τις rom για τις συσκευές τους. Σήμερα θα δούμε τα 7 δυνατά σημεία της νέας έκδοσης του Android Nougat τα οποία βάση εταιρείας είναι:

  • Ανανεωμένη οθόνη γρήγορων ρυθμίσεων (Quick Settings)

Ανανεωμένη οθόνη γρήγορων ρυθμίσεων (Quick Settings)
Οι γρήγορες ρυθμίσεις έχουν ανανεωθεί, δίνοντας την ευκαιρία για να αλλάξουμε τη σειρά που εμφανίζονται, καθώς και να προσθέσουμε και να αφαιρέσουμε αυτά που δεν θέλουμε απευθείας από την οθόνη γρήγορων ρυθμίσεων.

  • Ανανεωμένο μενού ρυθμίσεων (Settings)

Το μενού ρυθμίσεις έχει προσεχθεί ιδιαίτερα στο Nougat μας δίνει περισσότερες πληροφορίες μέσα από κοινοποιήσεις και προτάσεις ώστε να μας βοηθήσει να πάρουμε τα μέγιστα από τη συσκευή μας. Ενώ μπορούμε να δούμε τι κάνει η κάθε ρύθμιση πριν μπούμε μέσα με ένα όμορφο γραφικό περιβάλλον σαν μπαλόνι.

  • Spilt – Screen μεταξύ εφαρμογών

Spilt – Screen μεταξύ εφαρμογών

Επιτέλους το Android πρόκειται να υποστηρίξει split-screen χαρακτηριστικό που προσφέρονταν από εταιρείες όπως η Samsung για κάποιο χρονικό διάστημα.Πλέον η Google μας επιτρέπει να εμφανίζεται μια εφαρμογή στο πάνω μέρος της οθόνης και να ανοίξουμε μια δεύτερη από κάτω. Μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος μεταξύ το δύο εφαρμογών που καλύπτουν την οθόνη, βοηθώντας μας έτσι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις εφαρμογές και την οθόνη μας. Το κουμπί πρόσφατες εφαρμογές (μέσα από εκεί γίνεται η λειτουργία) έχει τώρα νέο λόγο ύπαρξης.

  • Γρήγορη εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών

Έχουμε όλοι συνηθίσει να πατάμε το κουμπί με τις πρόσφατες εφαρμογές και να επιλέγοντας μια διαφορετική εφαρμογή από τις ανοιχτές. Αλλά με το Android Nougat με ένα διπλό πάτημα του πλήκτρου πρόσφατες εφαρμογές θα μας αφήνει να κάνουμε εναλλαγή μεταξύ τον δύο πιο συχνά χρησιμοποιουμένων εφαρμογών μας. Θέλετε να παίξετε Pokemon Go και να μην διακόψετε την συνομιλία στο WhatsApp; Είναι πλέον εφικτό.

  • Εξοικονόμηση περισσότερης ενέργειας

Το Android Marshmallow εισήγαγε μια λειτουργία γνωστή ως Doze, ένα χαρακτηριστικό σύστημα που θα αφήσει τη συσκευή μας να μπεί σε sleep mode για να εξοικονομήσουμε ενέργεια όταν δεν χρησιμοποιείται αλλά το τηλέφωνό μας χρειάζεται ενέργεια ακόμα και τότε για να λειτουργήσει. Οπότε με την έλευση του Nougat αυτή η λειτουργία μας επιτρέπει να εξοικονομήσετε ενέργεια όταν βρισκόμαστε εν κινήσει.

  • Σχεδιασμένο για το Daydream (τεχνολογία VR)

Σχεδιασμένο για το Daydream (τεχνολογία VR)

Όσοι ειναι φίλοι της Google έχουν ακουστά το Google Cardboard μια κατασκευή από χαρτόνι όπου τοποθετούσαμε την συσκευή μας και βλέπαμε περιεχόμενο σε μορφή 3D. Πλέον με την έλευση της τεχνολογίας Daydream που υποστηρίζεται από συγκεκριμένο hardware πάει σε άλλο επίπεδο το VR στο κινητό και το καλό είναι ότι αυτή η τεχνολογία υποστηρίζεται native από το Nougat.

  • Νέος σχεδιασμός ειδοποιήσεων (Notification’s)

Νέος σχεδιασμός ειδοποιήσεων (Notification’s)

Χρόνια τώρα ξέρουμε ότι το Android διαθέτει το καλύτερο σύστημα ειδοποιήσεων στην καινούργια έκδοση μας επιτρέπει να μπορούμε να απαντήσουμε σε ένα μήνυμα στο Facebook Messenger ή το What’s app απευθείας από την οθόνη κλειδώματος. Στο μέλλον θα υπάρχει υποστήριξη και για περισσότερες εφαρμογές. Επίσης εκτός από την δυνατότητα να απαντήσουμε μας δίνει και την επιλογή να αρχειοθετήσουμε το μήνυμα ή να βάλουμε την εν λόγο επαφή σε mute.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *